BINNENMAAT – EXTRA – BACKUP CLOUD

BACKUP BEHEER
Binnen de Midas-omgeving bestaan er meerdere soorten backups; het terugzetten van gemaakte backups kan eenvoudig met de module Midas Office worden gedaan.


Let op: de schipper blijft zelf verantwoordelijk voor het beheer van zijn data. BITSoft beveelt aan om regelmatig een backup te maken naar de cloud en deze ook weer (op een andere PC) terug te zetten. Zo kunt u uw backups eenvoudig controleren en weet u zeker dat uw data niet verloren gaat.

Lokale backup
Iedere keer wanneer een nieuwe versie van Midas wordt geïnstalleerd, wordt er eerst een complete backup gemaakt op de harde schijf van de computer waarop Midas draait.

Cloud backup
In de module Binnenmaat kan onder het menu “Extra” worden gekozen voor de optie “Backup maken in de cloud”. Indien de module “Midas Office” is geactiveerd, wordt een backup gemaakt van alle reizen, produkten en lokaties uit de module Binnenmaat. De backup wordt opgeslagen in de cloud; hiervoor is door BITSoft serverruimte gehuurd (onderdeel van Midas Office). De data wordt gecodeerd en beveiligd opgeslagen op servers die uitsluitend in Duitse datacenters staan. Deze datacenters hebben een ISO 27001-certificering van de TÜV (Duitse keuringsinstantie). Dit betekent dat de data volledig vallen onder de strenge Duitse privacywetten. Afhankelijk van de machine wordt een “hoofd backup” of een “gast backup” gemaakt.

Cloud hoofd backup
Midas is een Windows-programma dat op meerdere computers kan draaien. Per schip is er slechts 1 hoofdversie van Midas, namelijk de versie die in het stuurhuis draait en die alle sensordata van de lading uitleest. Alle backups die vanaf deze computer worden gemaakt, worden bewaard als “cloud hoofd backup”.

Cloud gast backup
Het is mogelijk om Midas op meerdere computers te installeren. Veel voorkomend is de situatie waarin Midas ook op een extra laptop in de woning of op kantoor wordt geïnstalleerd. Indien vanaf een dergelijke computer een backup naar de cloud wordt gemaakt, wordt deze bewaard als “cloud gast backup”. Het is dus mogelijk om bijvoorbeeld in de woning nieuwe reizen aan te maken, deze dan te backuppen naar de cloud en in het stuurhuis weer op te halen op de hoofdversie van Midas.